17 Ağustos 2014 Pazar

Kimyasal Peeling

Kimyasal Peeling Nedir

Kimyasal asitlerle yapılan soyma işleminin genel adıdır, kimyasal peeling. Cilt lekeleri, çiller, yara izleri, ameliyat izleri, faça tabir edilen izler, jilet izleri, dövme silme, hamilelik çatlakları, topuk çatlakları, batıklar ve batık izleri gibi onlarca alanda uygulanan bir işlemdir kimyasal peeling işlemi.







Kimyasal Peeling Uygulamaları

Peeling, cildin derinlemesine temizlenmesi amacıyla kullanılan cilt temizleme yöntemlerinden biri olurken, kimyasal peelingde yapılan uygulamalar, klasik peeling yöntemlerine göre çok daha farklıdır. Normal peeling bazı fiziksel ajanlar veya kuvvetli deterjan ve çözücülerle yapılan oldukça yüzeysel ölü deriyi atmaya yarayan bir işlemdir. Kimyasal peeling ise cildi daha kalın olarak soyar ve daha etkilidir.


Kimyasal Peeling Nedir Nasıl Yapılır

Kimyasal Peeling


Kimyasal peeling, cildin çeşitli kimyasal maddeler kullanılarak soyulması ve yeni bir cilt tabakasının ortaya çıkarılmasıdır. Cildin ölü hücrelerden arındırılması amacıyla yapılan bu uygulamalar, bunun yanı sıra, güneş lekeleri, akne izleri ve kırışıklıklarının görünümün ortadan kaldırılması ve cildin yağ nem oranının dengelenmesi amacıyla da gerçekleştirilmektedir. Kimyasal peelingde yapılan soyma işlemleri, yapılış derinliklerine göre; yüzeysel, orta ve derin peeling olarak sınıflandırılmaktadır. 


Kimyasal peeling, güzellik merkezlerinde uygulanan bir yöntem olup, fiyatının aşırı pahalı olması yüzünden son dönemlerde evde de güvenle yapılan bir uygulamadır. Açık tenli ve ince ciltlerde daha etkili sonuçlar alınan bu uygulama, kişilerin yaş, cinsiyet, cilt tipleri ve uygulanan peeling türüne göre, farklı seans aralıkları ve süreçlerinde uygulanmaktadır. Kimyasal peelingde en çok kullanılan maddeler, AHA (alfa hidroksi asit) gurubundan glikolik asit, laktik asit, mandelik asittir. BHA (beta hidroksi asit) gurubundan salisilik asittir. Bunların yanında TCA (tricholoroacetic acid) de çokça kullanılan diğerlerine oranla daha kuvvetli ve hızlı sonuç veren bir asittir.


Kimyasal Peelingden Sonra Dikkat Edilecekler

Kimyasal Peeling


Kimyasal peelingin uygulanmasından sonra, ilgili cilt bölgesinin güneşten ve tahrişten korunmasına özen gösterilmelidir. Aksi halde, ciltte lekelenmeler meydana gelebilmektedir. Bunun yanı sıra, peeling sonrası, ciltte oluşan kabukların soyulmaması gerekmektedir. Cildinizi kendiniz soymaya kalkmayın, ısıdan ışıktan koruyun, peelingn daha hızlı iyileşmesi için e vitamini, b5 vitamini, b3 vitamini çinko oksit içeren ürünler kullanın veya daha etkili olması için bu maddelerden kendinize özel karışımlar hazırlayın. Akşamları yatmadan önce c vitamini kullanın böylece hem lekelerde azalma olur hem de cilt yenilenir. Ancak tekrar uyarmak gerekirse güneşe maruz kalmayın.

  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Kimyasal peeling hakkında bilgiler içeren bir blog yazarıyım. Kimyasal peelingle alakalı bu blogu 2014 yılından beri yayında bulunduruyorum. Blogumda edindiğim bilgileri objektif olarak sizlerle paylaşmaktayım. Ancak bu yazdıklarımının tıbbi tavsiye ve tedavi içerikli olduğu manasına gelmesin. Kİmyasal peeling konusunda bu bloğu yazmaktaki amacım bilginin paylaşılmasına naçizane katkı sağlamak.

Benzer Yayınlar

Kimyasal Peeling
4/ 5
Oleh

Soru Sor
avatar
5 Haziran 2016 17:26

Bana gmail den ulasabilirmisiniz

Cevapla
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş