27 Kasım 2014 Perşembe

Evde Kimyasal Peeling Yapmak

Evde Kimyasal Peeling


Kimyasal peeling yaptırmak için güzellik merkezlerine veya kliniklere servet ödemenize gerek yok, kimyasal peelingi evde sizde yapabilirsiniz. Kimyasal peelingi evde yapacaksanız tek dikkat etmeniz gereken şey asit oranını iyi tespit etmektir. Bu yazıda sizlere evde kimyasal peeling uygulamak için yapılması gerekenler ve asit oranı nasıl tespit edilir hakkında bilgiler vereceğim.



Kimyasal Peeling Asitleri



Evde Kimyasal Peeling Yapmak

Kimyasal peeling için AHA (alfa hidroksi asit) gurubundan genellikle glikolik asit, laktik asit, malik asit, mandelik asit ve tartarik asit gibi meyva ve süt asitleri kullanılır. Ancak en yaygın kimyasal peeling asidi, glikolik asit ve laktik asittir. BHA(beta hidroksi asit) gurubundan salisilik asit te kimyasal peeling için kullanılır ancak, daha çok sivilce tedavisi ve topuk çatlağında tercih edilir, keratolitik etkisi biraz farklı olan bir asittir. Bunlar haricinde TCA yani tricholoroacetic acid en çok tercih edilen asitlerin içinde yer almaktadır.


Kimyasal Peeling Asit Oranları Seçimi


Kimyasal peeling asitleriyle hazırlanan çözeltileri cildinizde kullanmak istediğiniz konuya ilişkin seçmek gerekir. Unutmayın ki bu kimyasal peeling asitlerinden glikolik asit, laktik asit, salisilik asit sadece kimyasal peling amaçlı kullanılmaz, bu asitler dermokozmetik diye adlandırılan pahalı ürünlerin içeriğini oluştururlar ve bu krem, losyon ve tonikler genellikle bu asitlerden yapılır. Örneğin cilt lekeleri için glikolik asit ve laktik asitten tonikler vadır. Bir çok cilt lekesi ürününde %2 ila %10 arasında değişen oranlarda glikolik asit veya laktik asit kullanılır. 

Cilt Lekesi

Cilt lekeleri için glikolik asit %25 ile %40 kullanabilirsiniz. Laktik asitte ise %40, %50, %60 oranlarında laktik asitle peeling yapabilirsiniz. TCA için %15, %20, %25, %30 oranlarında tca kullanabilirsiniz. Bu asitlerde en düşük oranlı asidi alıp kullandıkça cildinizin tepkisine göre oran yükseltmeniz en güvenilir yöntemdir. Çünkü asitlerin ciltteki etkisi çok kişiseldir ve kişiden kişiye göre değişir.

Eğer mikro peeling yapmak isterseniz günlük kullanım için bir tonik hazırlayabilirsiniz. Bunun için 150 ml gül suyuna %30 glikolik asit çözeltisi 20 ml , %30 laktik asit çözeltisi 20 ml ilave ederseniz. 210 ml tonik elde edersiniz bu tonikle akşamları cildinizi silebilirsiniz.

Sivilce İzleri

Sivilce izleri için glikolik asit %25 ile %40 kullanabilirsiniz. Laktik asitte ise %40, %50, %60 oranlarında laktik asitle peeling yapabilirsiniz. TCA için %15, %20, %25, %30 oranlarında tca kullanabilirsiniz. Haftada bir kere salisilik asitle hazırlayacağınız bir çözelti sivilce lekesi ve izleri için kullanılabilir. Buun için 100 ml kolonyada 10 gr salisilik asit çözerseniz haftada bir örneğin kimyasal peeling asidini kullandıktan ve soyulma olduktan 1 hafta sonra salisilik asitli çözeltiyi kullanabilirsiniz.

Eğer mikro bir yöntem isterseniz. 150 ml lavanta suyuna %30 glikolik asit çözeltisi 20 ml , %30 laktik asit çözeltisi 20 ml ilave ederseniz. 210 ml çözelti elde edersiniz. Bir başka kapta hazırlayacağınız 50 ml kolonyaya 5 gr salisilik asit karışımını bu karışıma ilave ederseniz 260 ml civarı bir sivilce izi toniğiniz olur bu tonikle 2 günde bir cildinizi akşamları silip 5 dakika sonra yıkayabilirsiniz.

Ciltteki Skarlar ve Çukurluklar

Cildinizdeki skar ve çukurluklar için tca kullanmalısınız bunun için %25, %30, %40 oranlarındaki tca lar idealdir. 

Yara İzi, Ameliyat İzi, Faça ve Jilet İzleri 

Eğer bu izler yüzünüzdeyse tca kullanmalısınız bunun için %25, %30, %40 oranlarındaki tca lar tercih edilir. İzler vücudunuzda kolunuzda bacağınızdaysa bunun için %40, %50 tca lar tercih etmelisiniz.

Cilt Çatlakları

Cilt çatlakları için %25, %30, %40, tca lar kullanabilirsiniz. Çatlak olan bölgeler lekelenme yapabilir korkmayın, seanslar ilerledikçe o bölgelerde oluşan izler geçecek çatlaklar ortanan kalkacaktır.

HPV 

Eğer genital siğil hpv gibi durumlar için tca kullanacaksanız %70 tca kullanmalısınız

Saçkıran

Saçkıran için tca kullanacaksanız %40 size yeterli gelir.

Nasır

Ayak nasırlarında tca kullanımı için %40, %50, %60 oranlarında tca kullanabilirsiniz.

Mantar

Çeşitli mantarlar için tca kullanacaksanız %50, %60 oranında tca tercih edebilirsiniz

Dövme Silme

Dövme silme için %50, %60, %70 oranında tca tercih edebilirsiniz. Ancak tca ile dövme silecekseniz %50 tca kullanmanız çok daha iyidir.

Kimyasal Peeling Nasıl Uygulanır


Evde Kimyasal Peeling Yapmak
Kimyasal peeling asidini pamuk yardımıyla uygulamanız gerekiyor, alan çok darsa kulak temizleme çubuğu da kullanabilirsiniz, kulaç çubuğunun ucundan bile dar izlerde bir kürdanın ucuna pamuk sararak ince noktalara uygulayabilirsiiniz. Makyaj temizleme pamuklarını kullanmayın o pamuklar asidi emiyorlar. Asiti cildinize sadece uygulama yapmak istediğiniz bölgeye sürerseniz soyulmanız daha düzenli olur ve etkisi en yüksek düzeyde gerçekleşir. Asiti cildinizde 1 dakika bekletmeniz gerekiyor, en fazla 2 dakika durmalı ciltte. Kimyasal peelingi sonlandırmak için cildinizi bol suyla yıkayınız. İçme suyunu buz dolabında bekletirseniz biraz soğuk su sürmeniz sizi daha rahatlatacaktır.

Asit uyguşamalarında düşük oranlı asitlerden başlamanız her zaman sizin faydanızadır. Ayrıca çok bekletmemeye özen gösterin. asit oranını deneme yanılma yöntemiyle öğreneceksiniz. çünkü her cildin tepkisi farklı olur. Asit uygularken sabırlı olun, bakımı zamana yayın hemen sonuç almak için yüksek asit oranları kullanmaya kalkmayın. Kullandığınız şeyin bir asit olduğunu unutmayın. Tca bir çok cilt sorununu çözmede kullanılır ve çok kesin sonuçlar verir ancak kontrollü kullanmak her zaman daha iyidir. Yani oran olarak düşük oranlarla başlayın. 

Asiti cildinizde kontrol ederek uygulayın. Cildinizde asit uygulayacağınız bölgenin ufak bir kısmına sürüp 1 dakika bekletip yıkayın. sonra gerekli bakımları yapın. böylece o ufak alandaki soyulmanın sonucuna göre daha geniş bölgelerde uygulayabilirsiniz.

Örneğğin cilt lekesinde %15, izlerde %30, dövmede %40 gibi oranları ilk uygulamada 1 dakika bekleterek uygulayın yeterli gelmezse soyulma az olursa, bir sonraki uygulamada 2 dakika bekleyebilirsiniz. Eğer gene yeterli gelmezse asit oranını yükseltebilirsiniz. ama asit oranını da kısmi yükseltin yani %30 sonuç vermedi diye %50 asit kullanmaya kalkmayın.

Kimyasal Peeling Yaptıktan Sonra Yapılması Gerekenler


Kimyasal peeling işlemini yaptıktan sonra genellikle 1 dakika gibi asitleri cildinizde tutmanız yeterlidir. Bu süre sonunda cildinizi suyla yıkamanız gerekir. Ayrıca kimyasal peeling ayda 1 sefer uygulanır. Eğer cildiniz çabuk iyileşiyorsa bu süre 21 güne düşürülebilir.

Cildinize asit uyguladıktan sonra cildinizi suyla yıkayın. Sonlandırma solüsyonu falan diye tanıtılan şeyler karbonatlı sudur. baziktir. Bu suları uygulamak cildinizde ani asit baz değişimi yaptığı için iyi olmaz bu yüzden bol suyla defalarca yıkayınız.

Çinko oksit içeren pişik kremleri veya, çinko oksit ilave edeceğiniz nemlendiriciler kullanabilirsiniz çinko oksit cilttteki kızarıklığın hızlı iyileşmesini sağlar. B3 vitamini, b5 vitamini e vitamini de kullanabilirsiniz. Özellikle çinko oksitli kremin içerisine b5 vitamini (d-panthenol) ve e vitamini (tokaferol) saf formlarından 10 ml ilave etmeniz durumunda kimyasal peeling işlemi uygulanan deri çok çabuk iyileşir. 

NOT 1: Bazı kullanan arkadaşlar 1 tüp madecassol kremin içerisine yarım şişe e vitamini ve yarım poşet çinko oksit ilave ederek çok iyi bir krem oluşturduklarını söylüyorlar. Bunu bir çok insan mail attığında yazdığı için doğrudur diyebiliriz.

NOT 2: En çok gelen sorulardan birisi asiti nereden alayım ve asit cildime etki etmiyor soruları oluyor. Evvela asiti doakimya.com sitesinden alın. Bakın bir çok kişiye tca peeling seti diye gönderilen şeylerin hiç etkisi olmuyormuş. Bir arkadaş sorusunda etki etmiyor, 3 farklı siteden aldım etki görmedim dedi, sonra baktığında aslında o farklı sitelerden gelen asitlerin hep ankaradan gönderildiğini gördü. Bazı uyanıklar bir sürü asit sitesi kurup insanları dolandırıyor. Asiti doa kimyadan veya eczanelerden alın, sonra  bu asit neden etki etmiyor, hiç bir işe yaramıyor diye soru sormayın.

Konuya daha açıklık getirmek için tca nereden alınır yazısı yazdım ona da bakabilirsiniz.

Kimyasal Peeling Güneşten korunma


Kimyasal peeling yaptıktan sonra leke kalmaması için güneşten korunmalısınız. Ama bu eve kapanın dışarı çıkmayın manasına gelmesin. Kimyasal peelingden sonra dışarı çıkabilirsiniz spf 20 güneş kremi ile cildinizi koruyun. Sadece direkt güneşe maruz kalmamanız yeter. Ayrıca ışık kaynaklarına direkt maruz kalmayın. Çok uzun süre bilgisayar ekranına bakmak, yakın mesafeden televizyon seyretmek de leke bırakır, korunmanız gereken en önemli şey ışığa direkt maruz kalmanız. Örneğin kar yağdığında dikkatli olun kardan yansıyan ışınlar da bir hayli tehlikelidir. Yani özetle yazın bile uygulayabilirsiniz. direkt güneşe maruz kalmadıkça bir tehlike yok.

Bir başka durum aşırı krem kullanmamanız gerektiğidir. Kimyasal peeling yaptıktan sonra kullanacağınız bakım kremlerini soyulma biter bitmez bu kremleri kullanmayın. Soyulma bittikten bir hafta süreyle güçlü kremlerle bakım yapmayın. belki çok az miktarda c vitamini serumları kullanabilirsiniz.

Ayrıca ısıdan korunmalısınız. Cildinizi aşırı sıcak veya soğuğa maruz bırakmayın. Sert kimyasallarla yıkamayın. Sabunu direkt sürmeyin, köpüğünü çok ama çok az sürebilirsiniz. tabi ki deri soyulurken kendiniz soymaya kalkmayın.

Bir başka hususus ise tuz ruhu, çamaşır suyu gibi maddelerle temizlik yapmayın, bunların buharına cildinizi maruz bırakmayın. Ayrıca tca nasıl kullanılır yazımı muhakkak okumalısınız.

Bunlar haricinde kafanıza takılan şeyler olursa yorum olarak sorabilirsiniz cevaplamaya çalışırım. Ayrıca bu kimyasal peeling asitlerini satın aldığınız yerlerden daha detaylı bilgi edinebilirsiniz. Asitleri doa kimya sitesinden şu linki tıklayarak satın alabilirsiniz. Asitler
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Kimyasal peeling hakkında bilgiler içeren bir blog yazarıyım. Kimyasal peelingle alakalı bu blogu 2014 yılından beri yayında bulunduruyorum. Blogumda edindiğim bilgileri objektif olarak sizlerle paylaşmaktayım. Ancak bu yazdıklarımının tıbbi tavsiye ve tedavi içerikli olduğu manasına gelmesin. Kİmyasal peeling konusunda bu bloğu yazmaktaki amacım bilginin paylaşılmasına naçizane katkı sağlamak.

Benzer Yayınlar

Evde Kimyasal Peeling Yapmak
4/ 5
Oleh

Soru Sor
avatar
4 Eylül 2015 21:53

Cildim hassas ve beyaz tenliyim.%15 kullanmak istiyorum acaba kalıcı yanma yapar mı çok korkuyorum

Cevapla
avatar
10 Eylül 2015 17:57

Kalıcı yanma yapar mı acaba?

Cevapla
avatar
27 Eylül 2015 21:06

Merhaba yardimci olursaniz çok sevinirim ben kolum da ki jilet izleri için tca 50 ile ilk seans imi yaptım 15 gün geçti soyulma falan bitti. Yalnız sorun şu ki sorulan yerler beyaz konumun kalan kısımları köyü renk 6anijol7mun üstü beyaz diğer yerler köyü çok belli ediyo bu geçer mi renk eşit değil ne yapabilirim çinko oksitli krem c vitamini ve kantaron yağı kullandım dermaroller kullanSam geçer mi

Cevapla
avatar
19 Aralık 2015 14:32

ilk uygulamayı 1 dakika yapın sonra yıkayın. yanma hissi çok kısa sürede geçer. ama sorduğunuz iz kalması ise yüksek oran ve yüksek süre bekleterek kullanmadığınız sürece yapmaz

Cevapla
avatar
19 Aralık 2015 14:34

geçer bu tarz şeyler ama yüksek oran kullanıyorsunuz. mümkünse düşük oranlar %30 falan ile başlayın ayrıca az bekletin. yani ilk uygulamada 1 dakikayı geçmeyin

Cevapla
avatar
Adsız
26 Aralık 2015 17:07

Merhaba ben de yuzumdeki izler icin tca % 25 aldim doa kimyadan
Surdum 1 dakika sonra yikadim.
surer surmez beyazladi yuzum, yikayinca da beyazliklar kaldi sabaha kahverengi oldu Ama her yere esit suremedim. Yuzumu yakmis miyim ya da bu gecebilecek bir sey mi

Cevapla
avatar
2 Ocak 2016 14:50

merak etmeyin deri 3-4 gün sonra soyulacak korkulacak bir şey yok bu durum normal

Cevapla
avatar
14 Ocak 2016 11:55

Merhabalar ben % 25 tca aldım evde kendim internette okuduğum gibi yaptım ama herhangi bi soyulma olmadı sadece kızarıklık oldu yüzümdeki çukurlar için aldım yüzümün her yerine sürdüm ama hiç bir etkisi olmadı birdaha yapmamı tavsiye edermisiniz veya ne yapmam gerekir yüzüme sürdüm 3-5 dk kadar bekledim aşırı yüzümde yakma oldu yüzümü yıkadım ve sadece kızarıklık oldu ne yapmam gerekiyor ?

Cevapla
avatar
16 Şubat 2016 23:30

Tca peelingi batik lekelerine uyguladigimzda dar pantolon giymemizin bi zarari olur mu?

Cevapla
avatar
18 Şubat 2016 21:44

Merhabalar bugün danışarak aldığım salisilik asit, B3 vitamini Cinko oksit ve bio sülfür verdi ve kolonya ile karıştırıp yüzümde 2 dk kadar tutmamı söyledi. Baştan korktum ama yazınızı okuyunca acaba sivilcelerime iyi gelecek mi diye düşünmeye başladım. Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Iyi olacak derken kötü olmasın. Bu arada 31 yaşındayım. Şimdiden teşekkürler

Cevapla
avatar
Adsız
3 Mart 2016 20:52

Benim kolumda derin olmayan iki üc cizgi jilet izi braz kabark dutuyo sadxe napabilirim

Cevapla
avatar
5 Mart 2016 14:46

Ben jilet izleri için yüzde 30 tca kullanıyorum dün bir uygulama yaptım hafif yandı ama kızarmadı bugün birkez daha uyguladım kızarmaya başladı pakette gelen kremimi sürmem gerekiyor

Cevapla
avatar
17 Mart 2016 14:24

merhaba,
%50 glikolik asit ile yüzüme peeling yapacağım..Yukarıda bahsettiğiniz vitamin ile zenginleştirilmiş çinko oksitli kremi hangi aşamada süreceğim..Asiti yıkayınca hemen mi..
semra
soyulmayı beklerken krem kullanacak mıyım.
soyulma sonrası bakımı daha ayrıntılı anlatabilir misiniz..

Cevapla
avatar
Ebru
18 Mart 2016 23:59

% 30 tca kullandım çatlaklarım için.soyulma bitti ama kahverengi leke kaldı.catlagimda ise silikleşme oldu.2.yi yaptigimda lekeler gider mi.acil cevap

Cevapla
avatar
21 Mart 2016 09:05

Merhaba yüzde 20 tca kullandım sivilce izlerim için ama sadece 10 dk bi yanma oldu sonra ne kızarma oldu ne bi morarma ve suan 2 gün oldu kullanali

Cevapla
avatar
21 Mart 2016 18:35

merhaba benim yüzümde yuzeysel bir katta duzelecebilecek cok oomamakla birlikte kirmizi sivilce lekesi bulunmakta cildim hassastir glikolik %10 denedim ama cok fazla etkisi olmasi sizde tca 15 yoksa glikolik 25 mi denemeliyim simdiden teşekkür ederim

Cevapla
avatar
24 Mart 2016 23:25

Merhaba benim bacaklarında balıklardan oluşan izler var sizce nasıl bir karışım ise yarar

Cevapla
avatar
24 Mart 2016 23:27

Merhaba benim bacakalrimda batıklar dan oluşan izler mevcut bana uygun bir karışım önerir mısınız

Cevapla
avatar
Adsız
25 Mart 2016 20:38

Merhaba ben de kolumdaki jilet izleri için bunu uygulamayı düşünüyorum ancak bir kaç sorum olacak size. Öncelikle bu işlemi sadece yara izinin üzerine mi uygulamalıyım yoksa yara izleri arasındaki bölgeye de uygulamalı mıyım? Bir de bu kimyasal peeling ürünlerini nerede bulabilirim?

Cevapla
avatar
4 Nisan 2016 15:22

Merhabalar..
Biraz daha yoğun derisimli bir asit alsak mesela %30luk tca. Daha sonra onu saf suyla seyrelterek kullansak,cildin verdiği tepkiye göre derişimi ayarlasak olur mu? Ya da bunu saf alkolle seyreltsek?

Cevapla
avatar
4 Nisan 2016 15:32

Merhabalar..
Biraz daha yoğun bi asit çözeltisi alsak onun çözünme durumuna gore saf su veya saf alkolle seyrelterek kullansak,cildin tepkisini göre derişimi ayarlasak olur mu?

Cevapla
avatar
25 Nisan 2016 18:13

Ben verrutol diye bir solüsyonu içinde salisilik asit varmı diye yüzüme sürdüm 1 dakika beklettikten şimdi yüzüm kahverengi bu durum bir haftaya geçer mi? Lütfen cevap yazın

Cevapla
avatar
Adsız
26 Nisan 2016 21:47

Merhaba kolumda 15cmlik bileklik dövmesi var lazerle sildirmeye baya ücret istiyolar tek çare bu heralde kremler felanda hikaye diyolar kaç ml ile başlayabilirim vitaminleri nerden alabilirim yardımcı olursanız çok sevinirim

Cevapla
avatar
2 Mayıs 2016 11:40

Meraba 14 yaşında kızm var ve koltuk altında kararma var tca kullanabilirmiyim

Cevapla
avatar
2 Mayıs 2016 11:42

Tekrar meraba ben daha önce yüzümü bir kremle soymuştum fakat çok derin lekeler olduğu için geçmedi asit oranını kaç olarak kullanmalıyım.teşekkürler

Cevapla
avatar
Adsız
5 Mayıs 2016 16:18

sivilceli cilde kimyasal peeling uygulaması yapılabilir mi?

Cevapla
avatar
15 Mayıs 2016 18:25

Merhaba, yazınız çok bilgilendirici gerçekten, teşekkürler. Ben buğday tenliyim, lekelerim çok derin değil, ama sürekli sivilce, siyah nokta sıkmaktan dolayı alacalı gözüküyor, tca %20 kullansam işe yarar mı, ve kabuklaşma, soyulma kaç günde biter, okul vs var sonuçta, o halde gidemem, bi de etkisini hemen gösteriyor mu, lekelerimden kurtulmam içün ne kadar zaman lazım, ben dermataloğa gittiğimde, bana 3 ay süreceğini ve kışı beklemem gerektiğini söylemişti, ama gördüğüm kadarıyla iyi bi korumayla yazında yapılabiliyormuş, beni aydınlatırsanız çok minnettar olurum

Cevapla
avatar
16 Mayıs 2016 03:38

Size telefonla ulaşıp bilgi almam mümkün mü

Cevapla
avatar
18 Mayıs 2016 17:53

Kremleri nasl kullanmalyiz soyulma bittiktn snra mi soyulana kadar mi kullanmalyiz

Cevapla
avatar
18 Mayıs 2016 17:56

Kremleri soyulma baslayana kadar mi yoksa soyulma bttkten snrami kullanmaya baslcz

Cevapla
avatar
Adsız
20 Mayıs 2016 06:26

Merhaba dün tca %50 ile ilk uygulamamı denedim 1 dakka beklettim bazı bölgeleri sanırım taşırdım ve kızarıklık var bu geçicimidir

Cevapla
avatar
22 Mayıs 2016 12:00

Merhaba çatlaklar için yüzde kaç oranında uygulamalı

Cevapla
avatar
8 Haziran 2016 14:43

Benim faça izlerim var bazı yerler çok ince dikkatli baknca belli oluyo. Tca 30 sipariş verdim. İnce faça izlerime nasıl kullanıcam ?

Cevapla
avatar
11 Haziran 2016 14:11

Merhaba kolumu gecen eylül sac tarzi keskin birseyle derin kestim. 10 dikis atildi. Kesilen yerdeki kirmiziliklar artik beyazlamaya basladi sizce tca kullanabilirmiyim. Birazda soru isaretleri var kafamda bana yardim edebilirmisinz tesekurler.

Cevapla
avatar
15 Haziran 2016 23:12

Merhaba bende gozeneklere care arıyorum. Sanırım salisilik asit daha iyi geliyormuş. Bunun için nasıl bir karışım yapmalıyım. Glikolik asit de kullanmak istiyorum ki ikisinin de güzel etkilerini aynı anda gorebileyim tavsiyeniz ne olur acaba şimdiden teşekkürler

Cevapla
avatar
Adsız
2 Temmuz 2016 03:44

Bn kolumdaki jilt izi icin yuzde 25btca kullandim. 10 gun oldu hic soyulma olmadi sadece büzülme ve kahverengi leke kaldi. Iz gecici mi yoksa kolum bu sekldr kldimi . sadece bepanthol plus kullaniyorum sadece yeterli olur mu.

Cevapla
avatar
4 Temmuz 2016 19:17

Bacaklarımda çok derin batık izleri var ve geçmiyo beyaz tenliyim çok kötü durumdalar yani acaba bu kewin çözümmüdür yani kullanırsam kalmaz dimi ??

Cevapla
avatar
4 Temmuz 2016 19:19

Bacaklarımda çok derin batık izleri var ve geçmiyo beyaz tenliyim çok kötü durumdalar yani acaba bu kewin çözümmüdür yani kullanırsam kalmaz dimi ??

Cevapla
avatar
Adsız
7 Temmuz 2016 22:35

Evde tek pasina yapabilirmiyiz ve her cide olurmu

Cevapla
avatar
Adsız
12 Temmuz 2016 19:39

Merhabalar. Benim kolumda 5-6 yıl önce oluşmuş iki jilet izi var. Tca kullanmak istiyorum. İz fazla belli değil. Sizce izi geçirme ihtimali nedir? Bir de başka bi iz oluşur mu?

Cevapla
avatar
13 Temmuz 2016 11:27

Benim yuzumde güneş lekesi var tca tenim esmer her cilde yapilirmi evde nasil yapilir

Cevapla
avatar
15 Temmuz 2016 17:44

Merhaba kolumdaki izler henuz 1 aylik ama derin cam yaraları. Tca 40 istedim .geldiğinde kullanablirimyim yoksa 6 ay yaranin tam iyilesmesini mi beklemeliyim ?

Cevapla
avatar
15 Temmuz 2016 17:45

Merhaba .kolumda cam izleri var derin ve tca 40 istedim. Yaralar yeni mi kullanamama engel var mi ? Nezamn kullanablrm?

Cevapla
avatar
20 Temmuz 2016 13:37

Bu mevsimde yapsam oLurmu benim cilt lekelerim var

Cevapla
avatar
Adsız
21 Temmuz 2016 02:18

Mrb ben kaşlarimdaki dövmeyi silmek icin kullansam işe yararmi?eczanelerde varmi?

Cevapla
avatar
26 Temmuz 2016 17:43

Mrb kalcamda yatak yarası var onun icin tca 50 siparis verdim kullanmayi dusunuorum gelince . Daha dediginiz gbi 1 dakika bekleticem ulasinca baska yan etkileri olurmu .

Cevapla
avatar
Adsız
2 Ağustos 2016 23:07

merhaba ben aknetrent kullaniyorum..Hap bittikten ne kadar sure sonra glikolik asiti kullanavilirim.

Cevapla
avatar
12 Ağustos 2016 14:22

ben 3 sene önce zoratenin(ilaç) tedavisi gördüm.cildimde tca veya diğer asit türlerini kulansam sorun olur mu.Cilt eşitsizliklerim ve sivilce lekelerim var :-)

Cevapla
avatar
13 Ağustos 2016 09:26

Hamileyim sadece kolumda küçük bi iz var bu bölgeye tek uygulamam da sakinca varmi

Cevapla
avatar
13 Ağustos 2016 09:26

Hamileyim kolumda küçük izler var sadece bu bölgeye uygulamamda bi sakinca olurmu

Cevapla
avatar
Adsız
1 Eylül 2016 16:32

tca 25 kullandım 3 gün oldu herhengi birsey yok yüzümde bilgi verirseniz sevinirim

Cevapla
avatar
Adsız
4 Eylül 2016 00:40

İzler ne kadar zaman icinde gecer

Cevapla
avatar
5 Eylül 2016 14:34

Selamlar...catlaklara tca kullanırken sadece çatlak çizgilerine mi yoksa bolgeye komple mi uygulamak gerekir?

Cevapla
avatar
5 Eylül 2016 14:36

Slmlar...çatlaklara tca kullanırken sadece çatlak çizgilerine mi yoksa bolgeye komple mi uygulamak gerekir

Cevapla
avatar
Adsız
8 Eylül 2016 09:59

ben jilet izleri için tcayı %30 kullandım ama ne soyulma nede kızarıklık olmadı neden acaba

Cevapla
avatar
Adsız
17 Eylül 2016 18:09

Ben kolumdaki faca izlerini icin tca %40 i kullanmak istiyrm yanma oluyor mu bugday tenliyim faca izlerim cok fazla sol kolumda komple ve uygulamayi nasil yapmami onerirsiniz bana yardimci olun lutfen

Cevapla
avatar
19 Eylül 2016 01:46

merhaba harika anlatmissiniz hersey ozenle tebrik ederim size sorum su 3 kez tca yaptirdim yuzume cok ara ile gozenekler icin en iyi asit ve orani hangisidir? tskrler

Cevapla
avatar
Adsız
19 Eylül 2016 14:43

Benim bacağımda yanık izi varda %25 tca aldım,ama sürdükten sonra herhangi bir krem karısımi gerekirmi yoksa sadece tca mi kullanicam

Cevapla
avatar
30 Eylül 2016 13:55

Mrb kolumda bicak izleri var %30luk tca asiti siparis verdim gecirirmi acaba ve nasil kullanmaliyim %30luk tca asiti el ile yapilmis dovme izinide gecirirmi. Tsk

Cevapla
avatar
12 Ekim 2016 18:50

mrb yardımcı olursanız sevinirim
benim sol kolumda f şeklinde jilet izi var ama fazla derin degil sag kolumda ise yanık izi var tca kulanırsam bu izler gecermi ??

Cevapla
avatar
Adsız
15 Ekim 2016 09:40

evde kendim kimyasal peeling ve c vitamini uyguluyorum. bu islemlerden sonra hyaluronic asitli serum suruyorum ce en son nemlendiriyorum. Cenemde kistli sivilce olustu sebebi bu uygulamalar olabilir mi?

Cevapla
avatar
mucem
16 Ekim 2016 16:46

Merhaba benim kaz ayaklarım var ve kaz ayaklarının olduğu yerde ve yanaklarımda güneş lekelerim var. Nasıl bir tonik hazırlamalıyım. Yada TCA mı yapmalıyım. Bir de genital bölge rengi açmak için bir öneriniz var mı?

Cevapla
avatar
24 Ekim 2016 21:48

Merhaba cildim çabuk iyileşirse %50 tca ile dövme silmek için 2.seansı yapsam ne gıbı sorun olur

Cevapla
avatar
Adsız
27 Ekim 2016 14:26

merhaba bende tca uygulaması yapmak istiyorum yüzümde leke skar sivilce izleri ve strese bağlı sivilcelenme var ayrıca yağlı bir cilde sahibim uygulama yapabilir miyim ve kaç oranlı tca ile başlamam uygun olur

Cevapla
avatar
31 Ekim 2016 23:04

Merhaba İyi günler. Ben daha once % 20 lik tca kullandim cok az yok denecek kadar az soyulma oldu. Simdi % 50 kullandim 10 saniyeyi gecmedi yikadim bembeyaz oldu. Sonra kahverengiye döndü işin dogrusu korkuyorum çünkü yuzumde bolge bölge izler var ameliyat izi sivilce izi alnımın tam ortasinda 3 yildir gitmek bilmeyen bi güneş lekesi vardi. Simdi yanaklarimdaki soyulmalar olacak bunu hissediyorum ama sakaklarimdaki ve anlimdaki beni korkutuyor. Vazelin kullandim cok kuruyup catlamasin diye vazelinden sonra yer yer su damlaciklari olustu acaba yanlışmı yapiyorum yoksa boşuna mi tedirgin oldum bilemiyorum

Cevapla
avatar
2 Kasım 2016 19:39

Yüzüme % 50 tca uyguladım. 4 gun sonra kabuklar atti. Simdi pembe renk oluştu. Bu normal mi kac gunde normale döne.

Cevapla
avatar
6 Kasım 2016 15:36

hamileler mümkünse kullanmasın. kremleri soyulma başlayana kadar kullanın.soyulma bittikten sonra 2 gün daha sürerseniz iyi olur.

Cevapla
avatar
6 Kasım 2016 15:37

asiti nereden aldınız. kaç dakika beklettiniz. yeteri kadar asit sürdünüz mü. yani piyasada sit satan bir sürü site var ve çoğu sahtekar.

Cevapla
avatar
6 Kasım 2016 15:39

bu maddeler sivilceye iyi gelir. sivilce için satılan yüz yıkama ürünlerinde salisilik asit vardır,çinko oksitli sivilce kremleri vardır.

Cevapla
avatar
6 Kasım 2016 15:39

düşük oranlı tca asitle jilet izi bakımı yapabilirsiniz.

Cevapla
avatar
6 Kasım 2016 15:41

pakette bir krem geliyorsa o ürün sahte demektir. genelde böyle sivilce setleri paketler satanlar dolandırıcılar. asiti doakimya.com dan alın. kullandığınız asit hiç bir işe yaramayacak.

Cevapla
avatar
6 Kasım 2016 15:54

%50 çok yüksek bir oran. cildinzie %50 ile peelig yapmayın.

Cevapla
avatar
6 Kasım 2016 15:55

asiti nereden aldınız.internette satanların çoğu sahte asit satıyor. asit cildi morartacak diye bir şey yok, ayrıca soyulma 1 haftada olur.

Cevapla
avatar
6 Kasım 2016 15:56

pembe renkler normal 1 haftaya kadar geçer de %50 tca yüze sürülmez

Cevapla
avatar
6 Kasım 2016 15:57

vazelin değil. madecassol krem,e vitamini çinko oksit kullanın

Cevapla
avatar
6 Kasım 2016 15:58

sivilceler varsa tca kullanmayın

Cevapla
avatar
6 Kasım 2016 15:59

cildinizde iz kalabilir. aslında kesin kalır diye bir şey yok ama riskli. 20 günden önce kullanmayın.

Cevapla
avatar
6 Kasım 2016 16:00

yani glikolik asiitlaktik asiit b3 vitamini falan bunlarla iyi tonikler hazırlanabilir, kırışıklıklara iyi gelir. tca da etkilidir ancak dikkat ister. genital bölgelerin rengini açmak için salisilik asit kulanan arkadaşlar vardı ama durum nedir tam bilmiyorum.

Cevapla
avatar
6 Kasım 2016 16:01

çoksık veya yoğun oranda kullanmıyorsanız bunlardan olmaz. ama çok sık veya yüksek oranlı kullanımlar sivilce yapabilir.

Cevapla
avatar
6 Kasım 2016 16:02

çok derin soymamak zamana yaymak kaydıyla kullanırsanız sonuç alırsınız.

Cevapla
avatar
6 Kasım 2016 16:02

zamana yayarsanız geçirir. ama dövme için tca %30 biraz zor çıkarır.

Cevapla
avatar
6 Kasım 2016 16:03

çok bekletmeyin asiti. krem olarak madecassol e vitamini çinko oksit karışımı kullanabilirsiniz.

Cevapla
avatar
6 Kasım 2016 16:04

en iyi asit oranı cildinize uygun olan asit oranıdır. bunu %20asitten başlayarak deneyerek sizbulacaksınız.

Cevapla
avatar
Adsız
7 Kasım 2016 19:23

Merhaba...
Ben 8.5 ay "izotretinoin" tedavisi gördüm ve tadavi 1 ağustos tarihinde sona erdi.
Dün yani 6 kasım tarihinde yüzüme %30 tca uyguladım. Bu süre çokmu yetersiz. Asiti yüzümde 2 dakika civarı beklettim. Daha doğrusu sürdüğüm bölge bembeyaz olana kadar beklettim. Biraz alt dudağıma bile sıçradı asit ve nir kısmı beyazladı. Bu uygulamada acemi olduğum için mevcut durumum normalmi yoksa derin soyma etkisimi yaşıyorum bilemiyorum. Özellikle alnım ve göz altlarım yanmış gibi morarmaya dönük bir kararma evresinde. Bu durum normalmi yoksa bir uzmana görünmelimiyim? Kremlerimi düzenli olarak kullanıyorım. Evden çıkmıyorum. Acaba iz kalırmı? Kalıcı bir kararma olurmu. Ne yapmalıyım?

Cevapla
avatar
10 Kasım 2016 08:52

merhaba ben ilk uygulamamı 1 ay önce yaptım.1 dak beklettim çok az soyuldu şimdi 3 dak beklettim biraz beyazlaşsın diye şimdi kırmızı oldu yüzüm leke kalır mı acaba ?? Çok mu beklettim:(( ne yapmalaıyım?

Cevapla
avatar
17 Kasım 2016 12:34

Erkeklerde sakal bölgesine uygulamanın zararı var mıdır?

Cevapla
avatar
27 Kasım 2016 00:13

soyulacaktır, iz kolay kolay kalmaz. ama sen tedaviden hemen sonra uygulamamalıydın. izotretinoin ve roaccutane gibi teaviler cildi çok kurutur. bunun için en az 6 ay beklemeliydin, ayrıca beyazlayana kadar beklemek niye çok daha az bekletin deneme uygulaması yapın her cildin hassasiyeti çok farklı.

Cevapla
avatar
27 Kasım 2016 00:17

özlem neden 1 dakikadan 3 dakikaya çıkıyorsun. yani iki dakika bekletsen sorun olmayacak. neyse dikkatli bakarsan sıkıntı çıkmaz cildini iyikoru

Cevapla
avatar
27 Kasım 2016 00:19

mesut bey bir sıkıntı çıkarmaz. kıl köklerine kadar asit etki etmez. tabi yüksek oranda asiti fazla bekletmeyin. yani asit oranı ve bekleme süresi artarsa derin soyma yapar.

Cevapla
avatar
27 Kasım 2016 00:20

sadece çatlaklara sürün üzerine

Cevapla
avatar
27 Kasım 2016 00:20

izin derinliğine göre değişir. ama 4 ayla 12 ay arasında sürebilir

Cevapla
avatar
28 Kasım 2016 20:33

Merhaba beyaz tenliyim göz altında ve burnumda güneş lekesi ve çiller var bunun için glikolik asit mi tca mi kullanmalıyım ilk kez uygulayacağım

Cevapla
avatar
1 Aralık 2016 16:47

düşük oranlı tca ile başlanabilir örneğin %15 falan.

Cevapla
avatar
1 Aralık 2016 16:48

Glikolik asit in lekeler için etkisi olmaz mı %25 mesela

Cevapla
avatar
1 Aralık 2016 23:31

Merhaba yüzüme 20 bacaklarımdaki lekelere 30 TCA kullanacagım. Küçük bir alanda denemem önerildi ve defter yaprağı kalınlığında soyulma olup olmadığına bakacakmışım. 1 cm çapında bir bölgeye % 20 /1 dakika başka bölgeye % 30 /30 saniye uyguladım. Bir defa kulak pamuğu ile. Bugün 20 uygulagığum taraf pul pul 30 uyguladığım bölgede daha belirgin kalın soyulma var. Lekelerim hayli eski geniş bir alanda koyu renkli ama sivilce kaynaklı değil çukur yok. Bu durumda yine de yüzümd 30 ağır gelir mi endişem var. Ya % 20 yi 1.5 dakika ya da % 30 u 30 sn- 1 dk bekleteceğim. Öneriniz nedir? Bacaklarıma % 30 1.5 dakika yaptım beyazlaşma kararma oldu. Ama çok kaşınıyor yüzüm de böyle kaşınır mı? Buna öneriniz var mı. Madecassol çinko oksit ve e vit karışımına b5 de ekleyeyim mi ve bu krem deneme uyguladıgım yerlerde sivilce yaptı. Sebebini anlamadım. Önerileri nizi beklerim .tesekkürler

Cevapla
avatar
3 Aralık 2016 13:19

meraba benim kolumda jilet izi var 50 lik tca kullaniyorum ama iyilesme bittikten sonra tekrar tca uyguluyorum bi sıkıntı olur mu bide haziranda mulakatim var o tarihe kadar gecer mi acaba

Cevapla
avatar
3 Aralık 2016 14:40

Selam hamilelik sonrası oluşan bacak çatlakları için hangi oranda tca kullanmalıyım

Cevapla
avatar
Adsız
6 Aralık 2016 03:16

Mrb bnm cildimde biraz derin akne izleri var bni çok rahatsz ediyor 1 yıl önce aknelyse krem kullandım deri soyuldu biraz nebze olsun düzeldi ama bir yıldır kullanmıyorum arastırdım bnmki gibi akne izleri için %25 öneriliyor ne yapmam gerekiyor

Cevapla
avatar
10 Aralık 2016 12:35

Slm tca uygulaması yaptım ne zaman soyunmaya 3 gün oldu herhangi bir soyumma yok kızarma var sadece ürünü diyo kimyadan aldım bakım kremi olarak madecasol bide contratubex kullanıyorum yeterlimi

Cevapla
avatar
13 Aralık 2016 00:43

Merhabalar kolunda küçüklüğümden kalan epey büyük bir soba yanığı izim var.bunun için yüzde kaclik almam gerekiyor ayrıca daha sonraki bakım nasıl uygulanır ve bepantol merhem kullanmak yeterli olur mu

Cevapla
avatar
Adsız
13 Aralık 2016 23:08

Merhaba benim diz ve dirseklerim kendimi bildim bileli hep koyu renkteler cildiye ye gittiğimde bana acnelyse adlı krem verdi aylarca kullandım hiç bir etki etmedi internetten sipariş ettiğim leke kremlerinide kullandım olmadı yazınızı okuduğumda %50 lik asit kullanmaliyim diye düşündüm sizce kaçlık kullanmalıyım şimdiden teşekkürler

Cevapla
avatar
13 Aralık 2016 23:40

Merhaba vucudumda kullandigim %40 lik bir tca asitini yukarida dediğiniz gibi gulsuyu vs ile seyreltip haftada veya ayda bir yüzümde yenilenmesi ve aydinlanmasi amaçli kullanabilirmiyim? Bir zararı olurmu?

Cevapla
avatar
Adsız
18 Aralık 2016 03:18

Mikro peeling uygulamasında, yüzün tonikten sonra yıkanması gerekir mi?
Bu arada çok faydalı bir yazı olmuş. Teşekkürler

Cevapla
avatar
Adsız
19 Aralık 2016 17:15

Merhaba. Cildimde aşırı yağlanma var. Herangi bi sivilce yada leke sorunum yok ama yağlanma icin bi tonik hazırlamak istiyorum. Yağlanmaya sanırım salisilik asit iyi geliyor. Nasil bisey hazirlayabilirim acaba ?

Cevapla
avatar
Adsız
21 Aralık 2016 23:24

İyi günler. Yüzümde illaki bir tane sivilce oluyor, ne yapmalıyım

Cevapla
avatar
24 Aralık 2016 13:06

cilde göre değişir etkisi olmaz diyemeyiz.

Cevapla
avatar
24 Aralık 2016 13:08

eğer birkağıt kalınlığında soyulduysa ve cildinizde kızarıklık vb. yoksa 30 luk asit ağır gelmez. kremi çok sürmeyin sivilce yapabilir.

Cevapla
avatar
24 Aralık 2016 13:08

sık aralıklarla uygulamayın. dinlenmesine izi verin sabırlı olun. jilet izi çatlak gibi durumlarda iyileşme uzun sürecektir.

Cevapla
avatar
24 Aralık 2016 13:09

kişiye göre değişir ama %30 ile başlayabilirsiniz.

Cevapla
avatar
24 Aralık 2016 13:09

tca kullanabilirsiniz acnelyse tertin gibi kremlere göre daha kalın soyma yapar ve ayda bir uygulanır

Cevapla
avatar
24 Aralık 2016 13:10

yeterli aslında ama soyulma olması lazım kaç dakika beklettiğiniz kaçlık asit kullandığınız önemli

Cevapla
avatar
24 Aralık 2016 13:10

genelde %25 ile başlangıç yapmak iyidir.

Cevapla
avatar
24 Aralık 2016 13:14

%30 tca kullanabilirsiniz

Cevapla
avatar
24 Aralık 2016 13:15

tca asit seyreltilmez. bunun için glikolik asit vb. kullanın. tca saf sürülüyor

Cevapla
avatar
24 Aralık 2016 13:15

yıkamak iyidir ama asit oranı önemli derişim çok seyrekse yani %6-8 civarı AHA ise yıkamanıza gerek yok

Cevapla
avatar
24 Aralık 2016 13:16

yağlanma için salisilik asit, b3 vitamini, kükürt türei olan msm gibi maddeler kullanabilirsiniz.

Cevapla
avatar
24 Aralık 2016 13:16

çok dert etmeyin. o kadar olur

Cevapla
avatar
Adsız
12 Nisan 2017 10:42

merhaba ben tca kullandım ama soyulma olduktan sonra çok krem sürdüm soyulurkende sürdüm bunun cildi yenileme oranını düşürüyormu

Cevapla
avatar
Adsız
21 Nisan 2017 20:09

Tca uyguladıktan sonra bb krem fondöten felan sürebilir miyiz sonuçta sosyal hayat var

Cevapla
avatar
22 Nisan 2017 21:01

Merhaba yüzümde sivilceden kalan çukurlar var kipyasal peeling yaptırsam nekadar zamanda geçer ? İzler fazla derin değil orta derecede

Cevapla
avatar
10 Mayıs 2017 22:50

Merhaba bende cildime 25 glikolik asit sürdüm doa kimya dan aldım bugün 3.günüm ve hiçbi deisiklik yok bir birbuçuk dakika beklettim önce hafif yanma hissettim hemen geçti renk deisikligide yok daha fazlami bekletmeliydim tekrar yapsam bi sorun olurmu cvp verirseniz sevinirim lutfen

Cevapla
avatar
12 Mayıs 2017 14:37

Kolumun dirsek bölümünde 10 cm ye yakın ameliyat izi var .Nasıl yok edebilirim .tavsiyeniz nedir.

Cevapla
avatar
12 Mayıs 2017 14:37

Benim kolumun dirsek bölümünde 5 yaşından kalma 10cm ye yakın ameliyat izi var tca 30 umu kullanmaliyim.geçirir mi acaba .Şuan 22 yaşındayım .Ne tavsiye edersiniz.

Cevapla
avatar
Adsız
13 Mayıs 2017 16:45

Merhaba elmacik kemigi uzerinde rahatsız edici lekeler var. Cildiye Acnelyse bir karışım kullanırdı önceleri iyi geldi iki ay kullandım bıraktıktan sonra dahada artti. Tca kullanmak istiyorum. Agustosta düğünüm var çok iyi korudugum surece bu ayda yapabilirmiyim. Cvp verirseniz sevinirim. Teşekkürler

Cevapla
avatar
Adsız
17 Ağustos 2017 22:52

Merhaba,
Koltukalti ve bacak arasındaki surtunmeden olusan kararmalarda tca kullanılabilir mi? Malum epey ince deri ve kapali bölgeler.

Cevapla
avatar
18 Ağustos 2017 20:08

Merhaba, asitlerle ilgili sorum olucaktı. %2 salisilik asit içerikli temizleyici, üzerine glikonik asit içerikli losyon kullanıyorum. Bu şekilde kullanmam doğru mudur?

Cevapla
avatar
30 Ağustos 2017 02:15

Merhaba. Benim bacağımda yoğun şekile batık izleri var bununiçin %40 la başlamayı düşünüyoeum. Kullanımı nasıl kesin sonuç alır mıyım ne kadar da gider. Bir de kardeşimin kolunda derin jilet izi var o da yüzde 50 likle başlamayı düşünüyo. Polisliğe hazırlanıyo jilet izinde kesin fayda eder mi yoksa lazerle sildirmesi daha mı iyi sonuç verir ve nasıl uygulanmalı?

Cevapla
avatar
7 Eylül 2017 11:18

kremi az sürün, cildin erken soyulmasını sağlıyor. Bir de fazla sürerseniz sivilce çıkartır.

Cevapla
avatar
7 Eylül 2017 11:19

tabi kullanılabilir. altına madecassol, hametan, fito, vb sürün üstüne fondoten sürebilirsiniz. Ama imkanınız varsa sürmemeniz daha iyi, yani bir 4-5 gün cildi yormamak faydalı.

Cevapla
avatar
7 Eylül 2017 11:21

şu kadar zamanda denemez. kaçlık asit uyguulanacak cildin ne tepkime verecek bilmek imkansız. bu uygulamalar her ciltte farklı tepki verir, kimisinde 3 seansta çukur gider kimisinde 10 seansta. ama asitin oranı önemli ve soyulma kalınlığı, ne kadar derin soyulma o kadar erken sonuç demek. ama soyulma derinliği arttıkça iz kalma riski de artıyor tabi.

Cevapla
avatar
7 Eylül 2017 11:25

ufak alanlarda beş kuruş kadar alanda asiti deneyin. maksimum 4 dakikaya kadar çıkın onun etkisine göre yüzünüzün tamamına sürün. asitin her cilde reaksiyonu farklıdır.

Cevapla
avatar
7 Eylül 2017 11:26

tca asit kulanılabilir. ama ince uygulama yapmalısınız. izden daha ince sürün asiti, gerekirse bir iğnenin ucuna pamuk dolayıp öyle sürün. çünkü asit yayılır deride. iyi uygulama yaparsanız cilt kendisini yeniler. asitle 6 ya da 8 ayda iz geçer.

Cevapla
avatar
7 Eylül 2017 11:27

kullanılabilir. iyui korunursa yazın yapılabilir.

Cevapla
avatar
7 Eylül 2017 11:28

kullanılabilir. 25 lik asiti ufak bir alanda deneyin. böylece kaç dakika bekleteceğinize karar verirsiniz. sonrasında bölgeyi soyarsınız. Ha unutmadan asitten sonra bölgenin iyi korunması lazım. dar kıyafetler giymeyin sürtünmeyle soyulma olmasın

Cevapla
avatar
7 Eylül 2017 11:29

sivilce sorunu varsa olur. cildinizde yanma yapıyorlar mı

Cevapla
avatar
7 Eylül 2017 11:31

şimdi lazerle asitin mantığı aynı, ikiside bölgeyi yakıp yeni deri oluşturmayı amaçlar. batık izlerinde de durum aynıdır. ama batıklarda sorun izin yani yaranın taze olup olmaması, batık bölgesinde yara varsa kullanılmaz.

jilet izinde çok ince izin tam ortasına bir iğneye sarılmış pamukla sürüp 3-4 daikka bekletilip yıkanır. sonrasında bakımı iyi yapılır. cilt soyulunca bir ay sonra tekrarlanır.

Cevapla
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş