5 Haziran 2015 Cuma

TCA Peeling

Tca Kimyasal Peeling


Kimyasal peeling denilince akla ilk olarak şüphesiz ki tca peeling gelir. Bu asitin en çok bilinmesinin nedeni tca kimyasal peeling çok daha etkili ve hızlı sonuç vermesidir. AHA asitlerle yapılan glikolik asit peeling veya salisilik asit, laktik asitlerle yapılan karışımlar kullanılmasına rağmen tca peeling kadar hızlı sonuç vermemekteler. 


TCA Peeling Faydaları




TCA Peeling
Tca genellikle cilt sorunlarına faydalı bir kimyasal peeling asididir. Özellikle cilt lekeleri, çil, sivilce izleri, elde oluşan kahverengi lekeler, jilet izleri, ameliyat izi, yanık izi, bacak batıkları, dövme cilme, vücut çatlakları, nasır, tırnak mantarı, siğiller, hpv, saçkıran, sakal kıran gibi çeşitli cilt sorunlarında faydalıdır. 

TCA Kimyasal Peeling Nasıl Yapılır


TCA asiti cilt probleminize uygun oranı belirledikten sonra, temiz ve kuru cilde uygulamalısınız. Asiti kullanırken cildinizin durumuna göre 1 ile 2 dakika arasında bekletip direkt soğuk su ile yıkamalısınız. Bu aşamada cildiniz beyazlayabilir, gayet normal bir durum, hatta ne kadar beyazlama o kadar yanma ve iyi bir durum demek. Cildinizi yıkayacağınız suyun damacana su gibi bir su olması daha faydalıdır. Cildinizi suyla yıkadıktan sonra kurumasını bekleyin ve daha sora çinko oksitli pişik kremi, bepanten veya daha kuvvetli olarak b5 vitamini, madecassol ve e vitamini gibi maddeleri karıştırıp uygulama yaptığınız bölgeye sürünüz. Yapacağınız bakımı 3-4 gün yapmanız yeter, soyulma başladıktan sonra kullanmayınız.

TCA Kullanım Zamanları


Tca kimyasal peeling genellikle ekim ile mayıs ayları arasında yapılır. Yaz aylarında genellikle uygulanmaz, ancak evden çıkmamak gibi bir pozisyonunuz varsa yaz aylarında da kullanabilirsiniz. Ancak dediğimiz gibi uygulama ve sonrası zaman olan 10 gün kadar cildi korumak önemli, mümkün mertebe direkt güneşe maruz kalmamalısınız.


TCA Ne Zaman Soyulur


Tca sonrası cildinizde kızarıklık olması normaldir, hatta morarma, kahverengileşme ve buru buruş olabilir, merak etmeyin bu durum düzelecektir. Cildiniz muhtemlen 4 gün ile 8 gün arasında soyulacaktır, bu aşamada cildinizi kendiniz soymamaya özen gösteriniz. Cildiniz soyulduktan sonra da güneşe karşı korumalısınız. soyulma bittikten sonra bir hafta kadar korunmaya özen gösteriniz.

 

TCA Kimyasal Peeling Fiyatları


TCA PeelingTca peelingi bir güzellik merkezi veya klinikte yaptırmanız durumunda sizden seans ücreti olarak 100 ile 200 lira arası bir ücret isteyeceklerdir, yapılan bakımlarla birlikte 500 lira ile 1000 lira arası bir ücrete kimyasal peeling yaptırabilirsiniz. Tabi tca kimyasal peelingi evde kendiniz de yapabilirsiniz. bu asiti çok farklı fiyatlara satanlar mevcut, internetteki bir çok kaynak tca kimyasal peelingi doa kimya sitesinden güvenle aldığını belirtiyorlar, doa kimyada fiyatlar gayet makul seviyede örneğin %15 tca 20 lira, %70 tca ie 70 liradan alınabiliyor, bakım için kullanılabilecek çeşitli asit ve mineralleri doa kimyadan edinebilirsiniz.

Konuyla ilgili olarak tca yazıma ve tca peeling nasıl kullanılır yazılarıma bakabilirsiniz.
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Kimyasal peeling hakkında bilgiler içeren bir blog yazarıyım. Kimyasal peelingle alakalı bu blogu 2014 yılından beri yayında bulunduruyorum. Blogumda edindiğim bilgileri objektif olarak sizlerle paylaşmaktayım. Ancak bu yazdıklarımının tıbbi tavsiye ve tedavi içerikli olduğu manasına gelmesin. Kİmyasal peeling konusunda bu bloğu yazmaktaki amacım bilginin paylaşılmasına naçizane katkı sağlamak.

Benzer Yayınlar

TCA Peeling
4/ 5
Oleh

Soru Sor
avatar
Adsız
21 Haziran 2016 08:52

Merhabalar.Sirt ve omuz bölgemde aknelerden dolayi olusan kahverengi iz, leke, cukur ve kabariklar icin uygulama yaptiracagim.yuzde kaclik TCA kullanmaliyim ve ne kadar sure beklemem yeterli olur?ayrica kollarim icinde ayni oran mi kullanmaliyim ? Tesekkur ederim

Cevapla
avatar
Adsız
21 Haziran 2016 08:56

Ayrica kucuk kahverengi benlere gelmesi bu maddenin problem olusturur mu ?

Cevapla
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş