2 Ocak 2016 Cumartesi

TCA Kimyasal Peeling Kullananlar



TCA Nasıl Kullanılır


Tca aslında doktorların uyguladıkları bir soyma işlemi, kimyasal peelingler ciltteki bir çok sorunun çözümünde oldukça faydalı ancak dikkatli kullanmak gerekiyor. Muhtemelen bu satırları kimyasal peeling için kiliniklere 300 500 lira verecek paranız olmadığı için okuyorsunuzdur. Şimdi, evvela bu uygulama için dikkatli olmanız gerektiğini aklınızdan çıkarmayınız.

Yani basit bir işlem değil tca, yapmaya çalıştığınız şey cildinizi bir asit yöntemiyle soymak. BUnun içinde mümkün mertebe dikkatli olmalısınız. Eczaneden veya internetten asiti edinmek kolay, bütün mesele bu asiti doğru biçimde uygulamaktır.

TCA Kullananlar



Genellikle internette tca kullananların yorumlarını forum siteleri, bloglar veya sözlüklerden okuyorsunuz. Büyük çoğunluğu durumdan memnun, ama bazen kızarıklık kaldı, dye panikleyenler de yok değil. Bu bloğu yazdığımdan beri bir çok soru soruluyor, genelde ilk uygulamada ciltleri kızaranlar kahverengi olanlar yazıyor. evvela şunu bilmelisiniz ki, kimyasal peeling asitleri ve özellikle tca yüksek oran kullanılmadığı veya ciltte çok bekletilmediği sürece ciddi bir sorun yaşatmaz. Panik olmayın. Ama iyi uygulamalar yapmak istiyorsanız tavsiyelere de uyun.

Tca Uygulamasında Dikkat Edilecekler


TCA Kimyasal Peeling KullananlarEvvela tca uygulamadan önce oranı mümkün mertebe düşük tutun. Yani okuduğunuz yazılarda insanlar %30  kullandım %50 kullandım diyebilirler, onlara bir şey olmadığı size de olmayacağı anlamına gelmez. Bu yüzden asit oranını mümkün mertebe en düşükte tutmanız faydanızadır. Düşük asiti maksimum 1 dakika bekleterek uygulama yapın. Soyulma olmayacak, iyi yapamadım gibi düşüncelerle bir sefer daha asit uygulmayın. Asiti sürüp yüzünüzü yıkadıktan sonra 1 ay beklemelisiniz daha erken uygulama yapmayın.

Kimyasal peeling asitlerini tüm yüzünüze uygulamanıza gerek yok sadece problemli bölgeye uygulayabilirsiniz. merak etmeyin ton faklılıkları oluşturmaz. sağlıklı deriyi soymaya gerek yok. Ayrıca Asitleri ufak bir alanda deneyip daha sonra diğerlerine uygulayabilirsiniz. bu daha güvenli bir sonuç verir cildinizi tanımanızı sağlayacaktır.

Asiti sürdünüz 1 dakika beklediniz çok kalın bir soyulma olmadı. bu sefer ikinci ay bekleme süresini biraz yükseltin. Örneğin 1 dakikayı 1,5 dakika yapın veya maksimum 2 dakika bekleyin. Yani sorunu daha hızlı çözmek için yüksek oranlı asitler kullanmaya kalkmayın. Acele etmeyin güzel sonuçlar zamana yayılarak ve sabırla elde edilir bunu unutmayın.


Uygulama Sonrası Bakım


TCA Kimyasal Peeling KullananlarAsiti uyguladıktan sonra bir beyazlama, kahverengileşme olabilir bunar normal şeyler, cildiniz daha sonra kızarabilir ve kabuk bağlayabilir. Bunlar olağan şeyler, bu aşamada yapmanız gereken şey panik yapmamak. Ayrıca uygulama yapılan alanı hiç bir surette soymamanız gerekiyor, bırakın cildiniz o kabuğu atsın. Cildiniz kabuğu attığında pembelik ve kızarıklıklar kalabilir, cildinizin iyileşme süresine göre bu kızarıklık veya pembelik geçecektir. bu bazı insanlarda 1 hafta bazı insanlarda bir ayı bulabilir.

Uygulama sonrası bepanthene krem, madecassol, e vitamini, çinko oksit gibi maddeler kullanırsanız hem bakımı iyi olur hem de soyulma daha kolay gerçekleşir. Tekrar belirtiyorum ki düşük oranlı asitlerden başlayarak cildinizi tanımanız 1 dakka gibi süreleri aşmamanız sizin için faydalıdır. Mümkün mertebe temkinli ilerleyin, çabuk sonuç almak için risk almak yerine bakımı zamana yayarak problemsiz bir biçimde sonuca gidin. 

Son zamanlarda çok fazla sahte tca satan yer çıkmış, bu yüzden size tca nereden alınır diye bir yazı yazdımona bakabilirsiniz.

Hepinize cilt sorunsuz ışıltılı günler dilerim. Sorularınızı aşağıdaki yorumlar kısmından iletebilirsiniz. Yazımı sosyal medyada paylaşırsanız sevinirim.
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş

Kimyasal peeling hakkında bilgiler içeren bir blog yazarıyım. Kimyasal peelingle alakalı bu blogu 2014 yılından beri yayında bulunduruyorum. Blogumda edindiğim bilgileri objektif olarak sizlerle paylaşmaktayım. Ancak bu yazdıklarımının tıbbi tavsiye ve tedavi içerikli olduğu manasına gelmesin. Kİmyasal peeling konusunda bu bloğu yazmaktaki amacım bilginin paylaşılmasına naçizane katkı sağlamak.

Benzer Yayınlar

TCA Kimyasal Peeling Kullananlar
4/ 5
Oleh

Soru Sor
avatar
Adsız
1 Temmuz 2016 19:30

Koldaki eski hafif derin skar dokusu için ½25 mi ½40 mı uygulamam doğru olur. Ve ilk uygulama skar dokusu için soyulana kadar mı olmalı?

Cevapla
avatar
13 Temmuz 2016 11:21

Benim benim yüzüm esmer beyaz tenli değilim her cilde uygunmu

Cevapla
avatar
13 Temmuz 2016 11:24

Benim yuzumde güneş lekesi var evde tca peling yapmak istiyorum tenim esmer her cilde uygulanirmi

Cevapla
avatar
Adsız
20 Temmuz 2016 18:21

cok acıklayıcı tebrik ederim bu bi aylık süreç içersinde yüzün deriyi kendisinin mi atmasını bekleyecegğiz dermoroller kullanabilir miyiz bu esnada birde bu işlem kac aya kadar yapılıcak tamam iyilesti dediğimizdemi bırakacagız

Cevapla
avatar
6 Kasım 2016 15:31

düşük oranlı asitten başlamak daha doğrudur.birden kuvvetli asit uygulaması yapmayın. zaman içerisinde yetersiz gelirse oran yükseltmek en doğrusu

Cevapla
avatar
6 Kasım 2016 15:32

her cilde uygundur.ama kızarık, aşırı hassas, kılcal damarlı ciltlerde kullanmayın.

Cevapla
avatar
6 Kasım 2016 15:33

deri 1 haftada atar evet kendisinin soyulmasını bekleyeceksiniz. dermarolleri uygulamadan 20 gün sonra kullanabilirsiniz. işlemi problem ortadan kalkana kadar, cildinize uygun oranda asitle yapabilirsiniz.

Cevapla
avatar
16 Aralık 2016 00:16

Kremi işlemi yapip yıkandıktan hemen sonra mi surmemiz gerekiyor ve kremi ne kadar zaman sürücez

Cevapla
avatar
19 Aralık 2016 00:54

Merhaba kolundaki yanık izime %30 Luk sürdüm iki gün oldu uygulayali sadece yanık yerin cevresine de temas etmiş olacak ki morarma oldu ancak hala izimde herkeste oluşan pullanma soyulma gibi şeyler olmadı neyi yanlış yapmış olabilirim

Cevapla
avatar
24 Aralık 2016 13:03

evet işlemden sonra sürünüz, soyulma bitince kremi bırakın

Cevapla
avatar
24 Aralık 2016 13:04

beklemeniz lazım, 3-4 gün sonra deri soyulur. çevreye değil tam ortaya sürmeniz lazım ve bekleme süresini ufak uygulamalarla belirlemeniz laızm. ölü deri muhakkak kabuk atcaktır. sonucu o kabuktan sonra görürsünüz

Cevapla
  • Google Plus'ta Paylaş
  • Pinterestte Paylaş